Kaj vam pove krvna skupina?

Poznavanje vaše krvne skupine in podskupin služi za ugotavljanje specifičnih informacij o genetskem ustroju vašega telesa in dovzetnosti za bolezni, vključno z določanjem epigenotipa po D'Adamu in s tem tudi vašega nutrigenomičnega profila®.

Zlasti krvna skupina po sistemu ABO predstavlja temeljni podatek za podajanje priporočil glede prehrane, vadbe in življenjskega sloga za optimalno telesno težo, zdravje in počutje.

Najenostavnejši in (z izjemo krvodajalstva) najcenejši način za določanje krvne skupine po sistemu ABO in Rh faktorja je HOME ABO & Rh TEST KIT – test za ugotavljanje krvne skupine za domačo uporabo.

HOME ABO & Rh TEST KIT – hiter, natančen, ekonomičen test za ugotavljanje krvne skupine po sistemu ABO in Rh faktorja na domu

PAKIRANJE: Testna kartica in pripomočki za enkratno uporabo za eno osebo.

ODVZEM VZORCA in REZULTAT: ABO Blood Type Kit je preprost test za domačo uporabo in vsebuje komplet vsega, kar potrebujete za določitev krvne skupine pri eni osebi – vključno z uporabniku prijaznimi iglami z avtomatičnim sprožilcem, vato in razkužilom. Edino, kar dobavite vi, je kri! Rezultati so jasni v 2 minutah.

CENA IN DOBAVLJIVOST: Okvirno ceno in dobavne pogoje lahko preverite v ceniku dopolnil k prehrani, naravne kozmetike, testov krvne skupine in statusa sekretor/nesekretor (koda izdelka 4010). Za več informacij o izdelku, ceno in dobavljivost pokličite GSM 041 839 879.

Krvna skupina po sistemu ABO [lokacija gena: 9q34]

A, B, AB in O so štiri glavne krvne skupine, ki se uporabljajo za določanje kompatibilnosti pri transfuzijah krvi, in ki hkrati opredeljujejo mnoge genetske razlike med ljudmi. Raziskave, opravljene v letih 1950–1970, so razkrile povezavo med specifičnimi bolezenskimi stanji (razjeda na želodcu, rak na želodcu, tromboza) in krvnimi skupinami po sistemu ABO. Temu je sledil razvoj ustreznih protokolov za prehrano in dopolnila k prehrani skladno z znanstvenim razumevanjem sposobnosti prebave, presnove in dovzetnosti za bolezni, ki so povezane s posamično krvno skupino.

Krvna skupina po sistemu ABO je ključni element vašega nutrigenomičnega profila® in iz tega izhajajočega nutrigenomičnega/ortogenomičnega programa® prehrane, vadbe, življenjskega sloga ter ustreznih dopolnil k prehrani za optimalno telesno težo, zdravje in počutje.

Rh faktor [lokacija gena: 1p36.2-p34]

Glavni antigen sistema Rhesus (Rh) je antigen D. Poleg krvne skupine po sistemu ABO se ljudje klasificirajo glede na to, ali je njihov faktor Rhesus pozitiven (Rh+) ali negativen (Rh–) oz. glede na prisotnost ali odsotnost antigena D v krvi. Nekompatibilnost Rh faktorjev je najbolj znana kot glavni vzrok usodnih reakcij krvi pri novorojenčkih. Rh status lahko vpliva na dejavnost imunskega sistema in na prenos amoniaka v ledvicah. Knjiga Live Right 4 Your Type navaja nekatere manjše variacije za ljudi z negativnim Rh faktorjem (Rh–).

Rh faktor oz. prisotnost ali odsotnost antigena D je ključna pri opredeljevanju epigenotipa po D'Adamu.

Obstaja več kot 46 drugih skupin po sistemu Rhesus. Ker pa nimajo bistvene vloge pri transfuzijah, so zaenkrat le malo raziskane.

VEČ INFORMACIJ
Objave na temo krvnih skupin in epigenotipov