Izobraževanje - Predavanja - Delavnice

Če želite, da Nutrigenomika Info Team pri vas izvede izobraževanje, predavanje, delavnico na temo individualizirane prehrane, vadbe in življenjskega sloga, vas vabimo, da se obrnete na nas preko elektronske pošte ali nas pokličete.

Za prejemanje obvestil o izobraževanju, predavanjih, delavnicah na področju posamezniku prilagojene prehrane in življenjskega sloga se naročite na e-glasilo Nutrigenomika Info.


Kako živeti, da bomo zdravi, srečni, zadovoljni, in da se bomo dobro počutili v svoji koži? Kako ugotoviti, katera priporočila vam bodo dala želene rezultate?

Da bi ogovorili na to vprašanje, smo za vas pripravili sklop predavanj in delavnic na temo izvajanja programa individualizirane prehrane v praksi, hujšanja, oblikovanja telesa, aktivacije in deaktivacije genov, določanja posameznikovega genotipa brez dragih testiranj…

Predavanje #1: Uvod v nutrigenomiko

Predavanje #2: Prehrana po krvnih skupinah

Predavanje #3: Žleze z notranjim izločanjem in postava

Predavanje #4: 4 krvne skupine, 6 GenoTipov®Predavanje #1: Uvod v nutrigenomiko in epigenetiko*

Individualizirana prehrana, vadba in življenjski slog

Dandanes se v poplavi različnih informacij vse preveč ljudi v skrbi za svoje zdravje zanaša na priporočila, ki so morda za nekoga drugega koristna, zanje pa povsem neustrezna in celo škodljiva. Ob vsakokratnem zaužitju hranil pride do kemične reakcije med vašo krvjo in hrano oz. pijačo, dodatki in zelišči, ki jih uživate. Hrana, ki je za nekoga zdravilna in koristna, je lahko za nekoga drugega pravi strup. Enako velja za vadbo in življenjski slog. Vaš genski ustroj (genom) – se pravi krvna skupina, status sekretor/nesekretor, konstitucija in drugi geni, prirojen program preživetja (epigenom) ter okolje, v katerem živite, igrajo v teh procesih ključno vlogo. Nutrigenomika - znanost o individualizirani prehrani, katere predhodnica je prehrana po krvnih skupinah, razkriva genetske predispozicije za zdravje in bolezen, ki jih je mogoče aktivirati ali zavreti na naraven način – predvsem s hrano, vadbo, miselno naravnanostjo in odpravo energetskih blokad.

*Predava: taša klarič, MIfHIPredavanje #2: Prehrana po krvnih skupinah*

Vaša krvna skupina, imunski sistem in hujšanje: optimizacija prehrane, vadbe in življenjskega sloga za zdravje, zadovoljstvo in dobro počutje

Po uvodnem predavanju, v katerem smo podali osnovna izhodišča individualizirane prehrane, bomo tokrat pod povečevalno steklo vzeli posamične krvne skupine in njihove genetske predispozicije za zdravje in bolezen, vitkost in debelost, ki jih je mogoče aktivirati ali zavreti na naraven način – predvsem s hrano, vadbo, miselno naravnanostjo in odpravo energetskih blokad. Podali bomo tudi povsem konkretna priporočila glede izbora hrane, vadbe in življenjskega sloga za krepitev imunskega sistema in hujšanje za posamične krvne skupine. Za udeležbo je koristno, če poznate svojo krvno skupino, saj boste priporočila tako lažje udejanjili v praksi. Zaradi priprave ustreznih količin izobraževalnih materialov prosimo, da ob prijavi sporočite svojo krvno skupino. (Preprost test za ugotavljanje krvne skupine na domu lahko naročite tukaj.)

*Predava: taša klarič, MIfHIPredavanje #3: Žleze z notranjim izločanjem in postava*

Vaša konstitucija, presnova in selektivno hujšanje v posamezne dele telesa: optimizacija prehrane, vadbe in življenjskega sloga za oblikovanje postave

Po prvih dveh predavanjih, v katerem smo podali osnovna izhodišča individualizirane prehrane, in podali priporočila glede izbora hrane, vadbe in življenjskega sloga za krepitev imunskega sistema in hujšanje za posamične krvne skupine, se bomo tokrat posvetili oblikovanju telesa. Ste se že kdaj zamislili nad dejstvom, da se ljudje tipično redijo v določen del telesa? Ste opazili, kako se nekdo izrazito redi v boke in zadnjico, medtem ko zgornji del telesa ostaja droben in vitek? Kako se nekomu nabere maščoba tudi na rokah, nogah in prstih, medtem ko ima nekdo drug »samo« izrazit trebuh? Kolikokrat ste slišali kolegico potožiti, »Shujšala sem povsod drugje, samo tja ne, kamor sem hotela!« Velja neko splošno prepričanje, da selektivno hujšanje v posamične dele telesa ni mogoče, ker naj bi telo maščobo izgubljalo enakomerno, po vsem telesu enako. Kaj bi rekli, če bi vam povedala, da določena vrsta živil pri specifičnih tipih konstitucije povzroča pretirano nabiranje maščobe na prav določenih delih telesa, in da lahko z izogibanjem tej vrsti hrane dosežete, da boste shujšali prav na mestih, ki vas najbolj težijo, in dosegli najbolj idealno obliko telesa za vašo konstitucijo? Selektivno hujšanje v posamične dele telesa na naraven način je mogoče!

*Predava: taša klarič, MIfHIPredavanje #4: 4 krvne skupine, 6 GenoTipov®*

Epigenetika in prehrana po GenoTipu® kot orodje za spreminjanje vaše genetske usode

Po prvih dveh predavanjih, v katerem smo podali osnovna izhodišča individualizirane prehrane, in podali priporočila glede izbora hrane, vadbe in življenjskega sloga za krepitev imunskega sistema in hujšanje za posamične krvne skupine, smo se v tretjem posvetili oblikovanju telesa. Videli smo, kakšen vpliv imajo naši geni na zdravje, prebavo, pridobivanje in izgubo telesne teže in obliko telesa. Četrto predavanje pa govori o epigenetiki oziroma o vprašanju, kako spremeniti svojo genetsko usodo.

Človek ima neverjetno sposobnost, da izboljša svoje življenje tudi kar zadeva podedovan nabor genov. Res je, da ne morete storiti ničesar v zvezi s tem, katere kromosome ste dobili od staršev; v nabor ne morete dodati novih genov ali izbrisati obstoječih. Toda z geni, ki jih dobite ob spočetju, se zgodba šele začne. Vaši geni niso fiksen seznam predhodno programiranih navodil. So dinamičen, aktiven del vašega življenja. Vsak dan znova se odzivajo na vaše okolje, vašo preteklost in tudi na to, kaj jeste, kaj pijete, na kozmetične preparate, ki jih nanašate na telo...

Dr. D'Adamo je v svojih raziskavah prišel do zaključka, da je na izraznost genov mogoče bistveno vplivati s hrano, ki jo uživamo. Na podlagi tega je opredelil šest različnih GenoTipov® in razvil ustrezna priporočila za prehrano in življenjski slog, prilagojena specifičnim strategijam preživetja, ki opredeljujejo posamezne GenoTipe®. Vsak GenoTip® se spopada s specifičnimi izzivi, ko gre za telesno težo, presnovo in predispozicijami za bolezni, zato potrebuje specifičen program prehrane in vadbe za wellness za vse življenje.

Prehrana po krvnih skupinah® temelji na načelih genetike, se pravi na prepričanju, da je človekova (telesna) usoda zapisana v njegovih genih in je kot taka dokončna in nespremenljiva.

Prehrana po GenoTipu® kot nadgradnja tega pristopa pa že upošteva najnovejša dognanja, da človek lahko vpliva na izraznost oz. obnašanje svojih genov. Kljub temu, da ima vsak človek fiksen, torej nespremenljiv nabor genov in s tem morda prirojene predispozicije za prekomerno telesno težo, pa ni nujno, da se mora zaradi tega vse življenje (neuspešno) boriti z odvečnimi kilogrami. Da bi lahko prišlo do nekega stanja - npr. debelosti ali bolezni - se mora najprej aktivirati oz. izraziti ustrezen gen, ki to stanje pogojuje. Velja seveda tudi obratno: če na primer deaktivirate (onesposobite) gene, ki pogojujejo debelost, lahko vzpostavite stanje vitkosti! Kako? S prehrano, ki ustreza vašemu GenoTipu®.

*Predava: taša klarič, MIfHI


Za konkretne informacije vas vabimo, da se obrnete na nas preko elektronske pošte ali nas pokličete.


Nazaj na vrh

Datum zadnje spremembe: 27-09-2012