Zadovoljne stranke prisegajo:

Nutrigenomični Profil® je zakon!

Kakšne izkušnje imajo ljudje z nutrigenomičnim profilom®?

V nadaljevanju si lahko preberete odzive naših strank - od študentov do podjetnikov, od mamic do njihovih otrok, od poklicnih športnikov do upokojencev.

Iztok, inženir raziskovalec na fakulteti (2013-04)

Mateja J, skrbna mamica (2012-10)

Sebastjan Z, samostojni podjetnik (2012-09)

Jani Bobek, samostojni podjetnik (2012-08)

Vedran O, študent prevajalstva (2012-05)

Maja, študentka medicine (2012-02)

Leon Fabjan, podjetnik (2011-12)

Nejc Kravanja, vrhunski športnik (2011)

Slavko Papler, PGA igralec in trener golfa (2011)

Majda Mežan, upokojenka (2011)Stroga vegetarijanska prehrana in eksperimentiranje z veganstvom in presnojedstvom se je zdela smiselna izbira. Od začetka je vse potekalo odlično, zadnjih nekaj let pa se mi je zdravstveno stanje, predvsem jeseni in pozimi, občutno slabšalo. Navzven sem bil povsem v redu, v resnici pa se mi je zdelo, da razpadam. Bolečine v nekaterih notranjih organih in telesnih delih sploh ne morem opisati. Preiskave niso pokazale ničesar, za minimalno povišanje holesterola pa sem dobil jedilnik, ki mi je predpisoval točno to, kar sem že užival zadnjih dvajset let! Pri meni upoštevanje mojega NP (in predvsem uživanje žolc iz mesa in rib) več kot odlično deluje. Zavedam se, da bo trajalo še kakšno leto ali dve, da pridem na 100%, so pa spremembe že sedaj tako občutne in pozitivne, da bom pri tem vztrajal. ~ Iztok, inženir raziskovalec na fakulteti


Skoraj ne morem verjeti, da je bila rešitev mojih težav tako zelo preprosta. Skozi otroštvo in študentska leta sem bil vedno zelo zdrav, pravzaprav se ne spomnim, da bi v postelji kadarkoli preležal skupaj več kot dan ali dva. Nato pa so se mi na podiplomskem študiju začele pojavljate zelo resne težave z želodcem in dvanajsternikom. Ker mi nobena dieta ni pomagala, sem z delom na sebi (sprostitev z meditacijo) rešil problem. Vsaj tako se mi je takrat zdelo! Stroga vegetarijanska prehrana in eksperimentiranje z veganstvom in presnojedstvom se je zdela smiselna izbira in logično nadaljevanje začete nove poti pred več kot dvajsetimi leti. Da skrajšam dolgo zgodbo, od začetka je vse potekalo odlično, zadnjih nekaj let pa se mi je zdravstveno stanje, predvsem jeseni in pozimi občutno slabšalo. Konec lanskega poletja, pri mojih 48 letih je bilo celo tako hudo, da sem po več kot 20 letih spet obiskal osebnega zdravnika (če ne štejem obveznih zdravniških pregledov v službi). Ironija vsega je bila, da preiskave niso pokazale ničesar, za minimalno povišanje holesterola pa sem dobil jedilnik, ki mi je predpisoval točno to, kar sem že užival zadnjih dvajset let! Zadevo sem nato nekako saniral sam, dokler nisem, povsem nepričakovano, dosegel dno okoli novega leta. Nova ironija, navzven sem bil povsem v redu, v resnici pa se mi je zdelo, da razpadam. Bolečine v nekaterih notranjih organih in telesnih delih sploh ne morem opisati.
V tej točki skrajnega obupa sem, povsem slučajno (ali res, ali pa sem bil končno le pripravljen na učitelja?) naletel na zanimivo spletno stran www.nutrigenomika.info. Name ni naredila vtisa samo zaradi velike količine zanimivih informacij, ampak predvsem zaradi logične razlage in opisov procesov pri presnovi, metabolizma in končno tudi dejstva, ki je implicitno vsebovano v teh informacijah, da smo si ljudje različni in imamo zato različne telesne potrebe, tudi (ali pa predvsem) glede prehrane. Na spletno stran sem še vračal in končno, ker druge izbire pač več ni bilo, stopil v stik s Tašo. Že v prvem trenutku je nastopil kratek stik zaradi moje vegetarijanske prehrane, vendar sem ohranil mirno kri (očitno sem bil res v hudi krizi!) in s Tašo sva se dogovorila za izdelavo nutrigenomičnega profila.
Po tem pa se začenja (naj)lepši del zgodbe.
Po izdelanem nutrigenomičnem profilu sva se s Tašo v okviru njenega svetovanja dogovorila še o različnih detajlih. Mislim, da je tudi osebni pogovor ključ do uspeha, saj ljudje različno dojemamo zapisano in pri tako pomembni stvari, kot je zdravje, je nujno razčistiti nejasnosti ali napačne lastne interpretacije. Pika na i te zgodbe pa so jušne osnove (žolca). To je res odlična stvar, čeprav me je, kot verjetno tudi mnoge druge, od začetka, že zaradi imena, povsem odbila. Pa sem si vzel čas za eksperimentiranje in ni mi žal. Še več, zdi se mi, da je to lahko eden pomembnih elementov sanacije zdravja. Jušne osnove dejansko jemljem kot zdravilo. Majhne količine (nekaj velikih žlic) dodam v juho, najraje pa v basmati riž (ki ustreza mojemu NP). Je precej nevtralnega okusa, le jušna osnova iz rib ima tudi malo vonja. Mogoče se mi samo dozdeva, vendar se kaže, da jušna osnova iz rib zelo ugodno deluje na sklepe, jušna osnova iz (stare) domače kure pa izrazito ugodno na želodec in prebavni sistem, seveda pa sta obe neke vrste balzam za telo v mojem trenutnem stanju.
Zanimivo je tudi dejstvo, da sem bil prepričan, da je za nekatere moje probleme kriva šibka vranica (kar deloma tudi drži) in žolčnik. No, sedaj pa se je izkazalo (mislim, da ne gre samo za občutek), da je šlo samo za stare težave izpred več kot 20 let in sicer verjetno za nikoli povsem pozdravljene rane na želodcu in dvanajsterniku.
Kakorkoli že, zelo sem hvaležen Taši za njeno delo in pomoč. Zame je bilo pomembno, da ima odlično narejeno spletno stran, kjer ne govori o dietah (kar me osebno odbija), pač pa o prehrani in načinu življenja ter obvladovanju stresa po NP. Pa še izjemno prijetna sogovornica in svetovalka je!
Pri meni upoštevanje mojega NP več kot odlično deluje. Vem, da bo trajalo še kakšno leto ali dve, da pridem na 100%, so pa spremembe že sedaj tako občutne in pozitivne, da bom pri tem vztrajal.

Iztok, inženir raziskovalec na fakulteti

April 2013


Ko izločiš iz prehrane reči, ki niso skladne s tvojim nutrigenomičnim profilom®, ti kar naenkrat zrak v parfumerijah ni več všeč, v trgovinskih izdelkih začutiš uporabo stare in iztrošene moke, po vonju ločiš slabo meso od dobrega. In kako šele začutiš svoje otroke, kaj jim paše in kaj škodi. ~ Mateja J, skrbna mamica


Že kar nekaj časa prebiram priporočila taši klarič in čutim dolžnost za njen trud in dobro delo tudi sama, zato bi se ji ob tej priliki rada zahvalila.
Kar nekaj let sem z zdravstvenimi težavami iskala rešitev zase. Le-teh mi ni dala nobena knjiga, noben specialist, noben zdravnik. Od vsakogar sem morda potegnila drobec, nič pa me ni rešilo iz težav. Potem pa sem prišla do za moje pojme najmanj profitne osebe na svetu, taše klarič. Nobene druge osebe ne poznam, ki bi toliko pisala in obveščala ljudi v njihovo dobro, ne da bi pričakovala mastno plačilo za svoje delo! Je preprosto rečeno skromen človek z ogromnim znanjem. Ni ji težko reči obrazložiti, pojasniti. In recepte, ki jih objavlja, vsi so ne samo pravi in zdravi za vse ljudi, vse krvne skupine, vsi so celo v skladu z letnimi časi. Se pravi, ko je sezona za neko sadje, zelenjavo, karkoli, ona že peče in sestavlja nov recept. Nič drugega ti ne preostane, kot da preizkusiš, skuhaš oz. spečeš in uživaš v okusu, nasitnosti in dobrem počutju. :)
Kako malo potrebuje človek hrane za svoj obstoj, če je le-ta prava zanj, je naravnost smešno; in kako preprosta je, in kljub temu okusna. Bolj kot je hrana obarvana z barvili, oslajena z umetnimi sladili, predelana, več telesu jemlje kot pa da. In v zdravje seveda ne more peljati. Napačna hrana te vleče v še in še hrane in v slabo počutje, dobra pa nasiti in da energijo. Ljudje bi morali jesti, da živijo, a v teh modernih časih je vse ravno obratno: ljudje živijo, da jedo.
Šele ko človek izloči iz prehrane sladkor, hidrogenizirane maščobe, industrijsko pripravljeno hrano, umetna barvila, sladila, prazne moke… šele takrat lahko loči zrno od plev. Če bi bili sladkor, bela moka in margarine zadnja hrana, ki bi obstajala, se jih ne bi dotaknila, kaj šele zdaj, ko imam na voljo domačo zelenjavo, meso, jajca… In kako zanimivo je, da ko nehaš jesti sebi škodljive reči, kako ti kar naenkrat zrak v parfumerijah več ni všeč, kako začutiš v trgovinskih izdelkih uporabo stare in iztrošene moke, kako ločiš po vonju slabo meso od dobrega. Neverjetno! In kako lahko začutiš svoje otroke, kaj jim paše in kaj škodi. Te reči so fascinantne! Potrditev, da delam prav, mi daje moje zdravje, saj že leta in leta nisem imela prehlada, gripe, viroze, kašlja, ničesar. In potrditev so tudi moji otroci: v petih letih z njimi še nisem bila pri zdravniku zaradi kakšne sezonske bolezni, nisem potrebovala dodatkov za odmaševanje nosu in tako naprej. :) To je zame zelo veliko bogastvo! In srečna sem.
Verjemite mi, da je v vrsticah zapisana le moja iskrenost. Naredite si dobro, živite po svojem nutrigenomičnem profilu®! Življenje postane cenejše, preprostejše, prijetnejše in predvsem zdravo!

Mateja J.

Oktober 2012

"Nutrigenomični profil® je najboljša investicija v svoje zdravje in višjo kakovost življenja." ~ Sebastjan Z, samostojni podjetnik


Veliko je ponudnikov za izdelavo različnih analiz, načinov/programov prehranjevanja, nešteto diet, a od vseh me je prepričal le nutrigenomični profil®. V preteklosti se kljub številnim intenzivnim treningom nikakor nisem mogel znebiti kakšnega odstotka telesne maščobe, s prehrano po nutrigenomičnem profilu® pa sem v manj kot treh mesecih dosegel optimalno telesno težo, vidno pa so se izboljšali tudi moji športni rezultati.
Vse se začne in konča pri načinu prehranjevanja, zato vsakomur priporočam, da si naroči svoj nutrigenomični profil® in se tako izogne marsikateri nepotrebni težavi in bolezni.
Najlepša hvala taši in frenku za vse koristne informacije in dragocene nasvete.

Sebastjan Z.

September 2012


"Hrana po mojem nutrigenomičnem profilu®, pripravljena po tašinih receptih, je boljša kot vsaka restavracija s petimi zvezdicami." ~ Jani Bobek, samostojni podjetnik


Po več kot enem letu [od spomladi 2011] me še vedno preseneča, kako neverjetno okusne so jedi za moj nutrigenomični profil®, pripravljene po tašinih receptih, in kako dobro se po taki hrani počutim. Bolje kot restavracija s petimi zvezdicami! Pri tem nimam s težo niti najmanjših težav in iskreno lahko rečem, da sem pri svojih letih v naravnost odlični formi.

Jani Bobek

Avgust 2012


"*Superjunaške* sposobnosti, ki jih človek lahko pridobi z ravnanjem v skladu z NP, zdaj jemljem kot nekaj povsem samoumevnega." ~ Vedran O, študent prevajalstva

V zadnjem letu pa pol [t.j. od sredine 2010], odkar po najboljših močeh upoštevam smernice svojega nutrigenomičnega profila® (NP), sem se večkrat vprašal o pomembnih vsebinskih iztočnicah vašega bloga Delam, za kar sem poklicana. Kljub "superjunaškim" sposobnostim, ki jih človek lahko pridobi z ravnanjem v skladu z NP, in katere sem sam jemal kot nekaj samoumevnega, nekateri ljudje pozabljamo, da si kot idejna avtorica (predvidevam da) želite tudi naš odziv oziroma spodbudo za nadaljnje opravljanje vašega poklica.

Strinjam se z Majinim mnenjem o obstoječih razmerah v zdravstvu in njenem prizadevanju za resnično boljši jutri. Ker tudi sam končujem univerzitetni študij, in sem eden tistih mladostnikov, ki so v zadnjih nekaj letih naredili nekaj nekonvencionalnih prebojev v načinu razmišljanja in pogledu na svet, jo popolnoma razumem in podpiram. Odkar sem spremenil način prehranjevanja, me ljudje stalno sprašujejo, zakaj sem se za to odločil in s katerim strokovnjakom sem se o tem posvetoval, malokdo pa na koncu dejansko obišče vašo spletno stran ali pokliče v vaš studio - eni morda zato, ker niso vešči z računalnikom, drugi pa mogoče še vedno zbirajo pogum in se obenem spopadajo z drugačnimi težavami.

Menim, da vsakega od nas življenje pripelje do določenih "mentorjev", ki nas nato vodijo na poti do večje ozaveščenosti. Zame, in za tiste, ki so seznanjeni z vašim delom, ste na področju prehranjevanja to nedvomno vi. Vaša spletna stran je pravo morje dragocenih strokovnih in zgledno urejenih člankov, predvsem pa je name naredila globok vtis njena preprosta, a pomenljiva grafična podoba, zlasti izbira barv in logotipa. Morda se taka opazka nekomu zdi smešna in odvečna, a zanimivo je, da na primer ravno oranžna barva (v smislu čaker) predstavlja posameznikov Jaz oziroma težave ali izzive, s katerimi se spopada, modra barva modrost in način sporazumevanja oziroma izražanje lastnih misli, bela pa napredovanje do skorajda nedosegljive popolne ozaveščenosti.

Čeprav sem končno odločitev o obisku v vašem studiu sprejel šele po nekaj mesecih, po (dolgem) pogovoru s frenkom ni bilo več dvomov, ali resno pristopate k tako pomembni tematiki ali ne. Njegova energija in energija prostora, mešanica barv in duh takratnega časa so name dodatno delovali zelo pozitivno.

Hvala za vaš trud in navdih,

Vedran

Maj 2012

"Z nutrigenomičnim profilom® sem brez lakote v štirih tednih shujšal 10 kg in se ob tem odlično počutil." ~ Leon Fabjan, podjetnik

Do pred nekaj leti sem se v svoji »koži« dobro počutil, večjih težav z zdravjem nisem imel. Teža je sicer malo nihala, a običajno sem to uravnaval s kakšnim kolesarskim podvigom ali pa obiskom fitnesa. Po enem obdobnem pregledu mi je pa zdravnica povedala za poslabšanje jetrnih testov. Naredil sem več preiskav, a pravega vzroka za to nismo mogli najti. Sam sicer nisem imel s tem nobenih težav, nobenih bolečin ali kaj podobnega.

A čez nekaj časa so se pričenjale pojavljati posamezne težave. Najprej napihnjen trebuh, tiščanje v »žlički«, nenadzorovan dvig telesne teže za cca. 10 kg. V tej »koži« se potem nisem več počutil v redu, vse me je motilo. Menil sem, da je le povišana teža vzrok za vse moje težave, in zato poskusil vse mogoče, da bi to težo vrnil vsaj v približno normalen okvir. Terapije takšne in drugačne, samohvalne ponudbe raznih »strokovnjakov«, ki naj bi z nekaj tabletkami rešili te težave, aparati, ki naj bi ti povrnili želeno težo in pobrali vso maščobo - nič od tega ni delovalo. Poskusil sem tudi fitnes, pa ločeno samo aerobno vadbo, a tudi to žal brez uspeha. Sicer se je nabralo nekaj več mišic, boljša je bila kondicija, a to je bilo tudi vse. Nisem več vedel, kaj naj naredim s tem mojim tiščanjem.

Potem sem v poletju 2009 zasledil članek, kjer je taša opisovala postopek, uporabo ter prednosti nutrigenomičnega profila®. Jeseni 2009 sem si tako dal izdelati svoj nutrigenomični profil®. Tako na pregledu kot tudi na svetovanju sem frenka, ki mi ga je razložil, pazljivo poslušal, in si vse vestno zapisoval. Doma sem svoj profil tudi večkrat prebral, in prepričan sem bil, da se prav kaj hudega pri hrani ne pregrešim. A kako sem se motil. Zadeve še vedno niso šle na bolje, in kar dve leti sem potreboval, da sem končno poklical tašo, in jo prosil za nasvet. Po nekaj izmenjanih e-poštah, v katerih mi je jasno dala vedeti, da je stvari v moji prehrani treba korenito spremeniti, sem se odločil, in se skoraj brez pregrehe pričel držati njenih nasvetov.

Za vsak dan sem si točno beležil težo in hrano, rezultati so bili vidni takoj. Že po nekaj dneh je prenehalo tiščanje v »žlički«, napihnjenost trebuha je kar hitro izginjala. Počutil sem se veliko bolje, v meni je bilo več moči in energije za premagovanje velikokrat zahtevnega vsakdana. V dveh mesecih - od oktobra do decembra 2011 - se je teža znižala za cca. 15 kg; veliko od tega je odpadlo tudi na maščobo, saj se mi je v tem času delež maščobe znižal za 25 %. Pa ne mislite, da sem bil kdaj lačen – nasprotno, vsaj za večerjo, ki je po mojem nutrigenomičnem profilu® moj glavni obrok, sem pojedel še več, kot sem bil prej navajen jesti. A jedel sem le pravilno, meni namenjeno hrano.

Sedaj se počutim odlično. Decembra 2011 sem imel tudi ponovno kontrolo pri zdravniku, in vsi izvidi so v redu, le pri enem jetrnem testu je še povišana vrednost, kar je lahko tudi posledica čiščenja maščobe in s tem povezane »umazanije« v telesu. Še malce več bo treba narediti pri telesni vadbi, a veliko mi pomeni, ko vidim, da sem na pravi poti. Na spletni strani www.nutrigenomika.info si tako večkrat pogledam za kakšne uporabne nasvete; uporabni napotki v e-glasilu Nutrigenomika Info, ki jih občasno prejemamo po elektronski pošti, pa so vedno tako ali drugače aktualni in zanimivi.

taša in frenk obvladata zadevo v »nulo«, imata posluh za človeka, in jima ni le za plačilo, kakor je žal pri veliko drugih tovrstnih ponudnikih, ki izkoriščajo in se igrajo z zdravjem ljudi.

Nutrigenomika je zakon! taša in frenk, iskrena hvala.

Leon Fabjan

December 2011


"Odkar upoštevam svoj nutrigenomični profil®, veliko lažje izvajam in usklajujem zahteven trening, študij in ostale obveznosti." ~ Nejc Kravanja, študent in vrhunski športnik (občasni član slovenske reprezentance v kanuju na divjih vodah)

Kanu na divjih vodah zahteva ogromno treninga, zato treniram kar trikrat dnevno. Poleg tega tudi študiram, in sicer fakulteti za strojništvo, ki je zelo zahtevna.

Da lahko vse svoje obveznosti zmorem in uskladim, potrebujem ogromno energije, ključ do tega pa je izvajanje mojega nutrigenomičnega profila®, ki ga je izdelala taša klarič.

Od jeseni 2011, odkar upoštevam priporočila v mojem nutrigenomičnem profilu®, mi vse to veliko lažje uspeva.

Nejc Kravanja, študent in vrhunski športnik (občasni član slovenske reprezentance v kanuju na divjih vodah)

December 2011


"Bolj ko upoštevam svoj nutrigenomični profil®, bolje se počutim." ~ Slavko Papler, PGA igralec in trener golfa

Vedel sem, da je nekaj narobe v mojem prehranjevanju. Po kavi sem se zelo čudno počutil, po kosilu me je večkrat bolela glava, nisem imel prave energije, predvsem sem pa imel težave pri igri golfa. Igra golfa traja približno 5 ur in v tem času se dogaja marsikaj. Veliko je adrenalina, stresa, popolne koncentracije, čustvenih emocij in psihološke vojne. Da vse to obvladamo in držimo v ravnovesju, potrebujemo poleg bogatih izkušenj še popolno koncentracijo in dobro fizično stanje.

Dogajalo se mi je, da v stresnih momentih moje fizično stanje ni bilo ok. Tresle so se mi roke, povišan utrip srca, občutek velikega odtekanja energije, nervoza, predvsem pa občutek ko rečemo da je »padel cuker«. Ja, nekaj s sladkorjem oz nekaj v moji krvi v teh momentih ni bilo OK, kar je pomenilo, da se nisem mogel ukvarjati z igro, ampak s tem.

Po nekaj letih sem rekel: »Sedaj je pa tega dovolj!«, in šel na internet, da raziščem to zadevo. Že pri prvem poizkusu sem našel naslov www.nutrigenomika.info. Vse, kar je tam pisalo, me je takoj prepričalo, da sem jih kontaktiral in si dal izdelati svoj osebni nutrigenomični profil®. Fantastično. Nimam več glavobolov, imam precej več energije in cel dan lahko igram golf, ne da bi se mi pojavljale kake motnje v počutju.

Bolj ko upoštevam recepte in priporočila v svojem nutrigenomičnem profilu®, boljše se počutim. Seveda se večkrat pregrešim, ker navade so navade, ampak takrat se mi takoj pozna na počutju. Rezultati so tisto, kar šteje.

Ne samo, da sta taša in frenk dobro podkovana z znanjem in izkušnjami, to področje še naprej vsakodnevno raziskujeta ter te stvari počneta z veseljem in entuziazmom. To pa je tudi razlog, da ju še vedno kontaktiram ko potrebujem znanje in rešitve na tem področju.

taši in frenku sem res hvaležen. Ne vem, kje drugje bi dobil te dragocene rešitve in odgovore.

Slavko Papler, PGA igralec in trener golfa
www.slavkopapler.si


Julij 2011


"Z nutrigenomičnim profilom® so 'starostne' tegobe zame preteklost." ~ Majda Mežan, upokojenka

Vse do približno oseminpetdesetega leta nisem imela težav z ohranjanjem idealne teže, pa čeprav se nikoli nisem aktivno rekreirala. Potem pa sem se začela počasi rediti, ne da bi spremenila prehranjevalne navade ali življenjski slog. V kar nekaj revijah sem zasledila, da ženske z leti lahko pridobijo na teži zaradi hormonskih sprememb v telesu ženske po petdesetem letu starosti. Tako sem se potolažila, obenem pa me je to zelo motilo, saj sem tako v nekaj letih presegla svojo prejšnjo težo za 12 kg. Poskušala sem z raznimi dietami, kar pa seveda ni nič pomagalo. Konfekcijska številka ni bila več 36/38, ampak 40/42. V svoji koži se nisem več dobro počutila. Alergijam na cvetni prah, ki so me začele mučiti po petinpetdesetem letu, se je sčasoma pridružila še alergija na hišni in pisarniški prah. Ponoči so me tako mučili sinusni glavoboli, da sem jemala tablete proti glavobolu, da sem sploh lahko spala. Zaradi obrabe hrustanca sem imela vedno hujše bolečine v zapestjih. Stanje se je poslabševalo in vse skupaj sem vedno težje prenašala. Kljub temu, da sem se za moje pojme prehranjevala zdravo – nisem uživala mastne hrane, svinjine, raznih salam in podobno, ampak obilico polnovrednih žit, krompirja, sadja, zelenjave in sira, meso pa le tu in tam, sem imela zelo visok holesterol.

Potem pa sem izvedela za nutrigenomiko in za prehrano po krvnih skupinah, in ugotovila, da sem uživala v glavnem hrano, ki zame ni primerna. Leta 2007 sem si dala izdelati osnovni nutrigenomični profil® in izvedela, da sem nesekretor. Prehrano sem ustrezno prilagodila in se predvsem izogibala škodljivim živilom za mojo krvno skupino. Alergije so praktično čez noč izginile. Počasi, a zanesljivo sem v enem letu prišla nazaj na svojo prejšnjo, zame idealno težo, ki jo zdaj že leta ohranjam brez težav. Leta 2009 sem naročila še nadgradnjo po GenoTipu, ki je pokazala, da je zame pomembno, da zmanjšam vnos žitaric, sadja in mlečnih izdelkov – pa čeprav naj bi mi bilo to po krvni skupini dovoljeno jesti. Namesto tega sem začela poudarjeno uživati več jajc, mesa in zelenjave po seznamu zame dovoljene in priporočene hrane. Kadar sem kje na obisku in se prekrškom ne morem izogniti, si pomagam z Deflectom.

Danes se neprimerno bolje počutim, postala sem bolj gibčna, alergij ni več, ponovno imam svojo mladostno postavo. Prej sem imela zamaščena jetra in prizadete žile okoli srca, sedaj so jetra in žile čiste. Obraba hrustanca v zapestjih se je ustavila in bolečine so zanemarljive v primerjavi s tem, kako hudo je bilo prej. Lansko zimo, ko so me mučili sinusni glavoboli, sem to omenila taši in frenku, ki sta mi priporočila Collinsonio. Težave so hitro minile. Letošnjo zimo nisem imela niti enega sinusnega glavobola. Imam več energije, fizični napori me ne utrujajo več. Ne spomnim se, kdaj sem bila nazadnje prehlajena ali bolna, pa čeprav sem pogosto v stiku s takimi, ki se kar naprej mučijo s prehladom, gripo, virozo. Zmorem več, kar mi pri sedemdesetih letih daje več osebnega zadovoljstva in optimizma kot prej.

Majda Mežan

Julij 2011

Nazaj na vrh

Datum zadnje spremembe: 1-12-2014