Kolektivizem ali individualnost?

© (na)taša klarič
Vsak od nas mora v življenju sprejemati odločitve, ki izražajo njegovo oziroma njeno individualnost, poslanstvo in notranje bistvo, pa naj gre za prehrano, kariero, poklic, izbiro partnerja ali način življenja.

Zavest o tem, kako orjaški potencial ima posamezniku prilagojena prehrana, življenjski slog, bivanje, medicina, strategije za finančno nedovisnost, v smislu zdravja, dobrega počutja, produktivnosti in blaginje vsakega človeka in družbe kot celote, je na kolektivni ravni tako nizka, da praktično gledano ni možnosti, da bi kdajkoli presegla kritično maso.

V pričujočem parazitsko-psihopatskem realmu sta torej pravica in odgovornost za življenje človeka dostojnega življenja v izključni pristojnosti posameznika.


"Enakost" in "solidarnost" ne prinašata niti sreče niti zdravja

V zadnjih desetletjih so ljudje odločitve in odgovornost za svoje zdravje in kakovost svojega življenja vse bolj prepuščali družbi in državi: v Sloveniji imamo danes obvezno zdravstveno zavarovanje, obvezno pokojninsko zavarovanje, pravico do minimalne plače in socialnih transferjev, subvencije v kmetijstvu in prehrambno-predelovalni industriji, ogromno kampanj na temo »zdravega življenja« in še in še.

Rezultate lahko vidimo na vsakem koraku: bolezni, depresivnost, debelost, alergije, revščina, brezup, vse večja zadolženost in vrtoglavi proračunski primanjkljaji na vseh ravneh skokovito naraščajo.

Več denarja in sredstev ko mednarodne organizacije, država in ljudje namenjamo za izboljšanje splošnih razmer, slabše se nam godi.

Na eni strani se sicer lahko pohvalimo z izjemnim tehnološkim napredkom in več materialnimi dobrinami kot kdajkoli v naši zgodovini, na drugi strani pa ugotavljamo, da bivamo v vedno bolj degradiranem okolju, jemo in pijemo vse bolj zastrupljeno hrano in vodo, dihamo vse bolj onesnažen zrak.

Vse bolj se posamično in kolektivno utapljamo v dolgovih.

Kot posamezniki in kolektiv smo za golo preživetje vse bolj odvisni prav od tistega, kar nas uničuje in nam povzroča vse večje trpljenje.

Za drug drugega nimamo ne časa ne energije.

V celoti gledano je kakovost življenja vsem prizadevanjem navkljub vse nižja.

V čem je problem?

Razlog za vedno večje razhajanje med želenim in dejanskim stanjem je v tem, da odgovornost nikoli ne more biti institucionalna, ampak vedno in povsod zgolj individualna.

Posledica zmotnega delegiranja oziroma prelaganja individualne odgovornosti na institucije, sistem, družbo, državo je kolektivistična orientacija in standardizacija vseh vidikov življenja, z medicino, socialo in prehrano vred, po načelu enakosti in solidarnosti.

"There is no existing categorical system of collective human thinking that is not flawed and detrimental to human life as long as it has been created under the conditions of separation established during the Orion/Reptilian reign on this planet." ~Georgi Stankov


Spoštujte svojo edinstvenost

"Throughout history, it has been the inaction of those who could have acted; the indifference of those who should have known better; the silence of the voice of justice when it mattered most; that has made it possible for evil to triumph"
–Haile Selassie

Povsem jasno je, da kolektivizem ne vodi v srečo, zdravje, zadovoljstvo, dobro počutje in finančno neodvisnost.

Sreča, zdravje, zadovoljstvo, dobro počutje in finančna neodvisnost so namreč v izključni domeni posameznika.

Različne ljudi osrečujejo različne stvari. Različne tipe organizma osrečuje in zdravi različna hrana.

Si želite biti zdravi, srečni zadovoljni? Si želite živeti v boljšem, lepšem, prijetnejšem svetu? Potem spoštujte svojo individualnost. Spoštujte svojo edinstvenost.

Samo srečni, zdravi, zadovoljni, produktivni posamezniki ustvarjajo srečno, zdravo, zadovoljno, produktivno, bogato družbo, in s tem boljši svet – in ne obratno. Nikoli obratno.

Skrajni čas je torej, da se zaveste svoje edinstvenosti in odgovornosti, ki jo ta edinstvenost prinaša: ključ za ozdravitev katerekoli bolezni, motnje ali sindroma, za izboljšanje stanja celega človeštva in razmer na svetu, se skriva znotraj vas samih.

Vsak človek se rodi z visoko zmogljivo celično nanotehnologijo, ki lahko pozdravi vsako stanje v telesu. Že samo in prav s tem, ko se iz nesrečnega, bolnega, nezadovoljnega, pritlehnega, nesamostojnega, nebogljenega bitja prelevite v srečnega, zdravega, zadovoljnega, ustvarjalnega, svobodnega, suverenega, finančno neodvisnega človeka, ste zase, za človeštvo in ves svet naredili največ, kar je sploh v vaši moči.

Ta notranji potencial leži v vas samih. V vas, ne v družbi ali državi ali kom drugem.

Osnova za to, kaj je za vas konkretno ustrezna prehrana in življenjski slog, ki vam avtomatično in praktično brez napora prinaša zdravje, dobro počutje, optimalno telesno težo in najvišjo možno raven energije, ki vam omogoča sprejemati in udejanjati smiselne odločitve na načine, ki podpirajo uresničevanje vaših življenjskih ciljev, vam je bila dana pred mnogimi tisoči let.

Aktivacija tega notranjega potenciala je vse, kar je potrebno za preventivo in zdravljenje katerekoli bolezni, za doseganje optimalne telesne teže in oblike, in posredno v končni fazi tudi za doseganje socialne varnosti oziroma finančne neodvisnosti. Ta potencial lahko aktivirate in ga ohranjate v aktivnem stanju samo vi.

Vse diete, prehranska piramida, vsi načini prehrane, vsa priporočila glede tega, katera hrana naj bi bila »zdrava« in katera zdravju škodljiva, vključno z vsemi individualiziranimi (tudi gensko pogojenimi) pristopi k prehrani, metodami in programi prehranjevanja, ki ne upoštevajo (epi)genetske specifike posameznikovega organizma, so že v osnovi pomanjkljivi in ne morejo dati optimalnih rezultatov.

Uživanje hrane, ki ni prilagojena vašemu fiziološkemu ustroju, je približno tako, kot bi v dizelski motor nalivali bencin: naj bo samo po sebi še tako kakovostno, napačno gorivo ne omogoča optimalnega delovanja motorja, povzroča pretirano obrabo in drugo škodo, in ga slej ko prej uniči.

Poznavanje vašega nutrigenomičnega profila® in informacije, ki iz tega izhajajo, vam lahko pomagajo do boljšega zdravja in počutja, dvignejo raven energije, bistveno olajšajo optimizacijo telesne teže, vas zaščitijo pred boleznijo in odločilno prispevajo k rehabilitaciji že okvarjenih oziroma poškodovanih celic.

Večina gradiva in informacij na temo prehrane, ki jih najdemo v medijih (na internetu in sicer), ne upošteva posameznikove individualnosti (imunske, prebavne in presnovne specifike v odvisnosti od posameznikove genske zasnove, vključno s krvno skupino in privzetim epigenetsim programom preživetja, ter vplivov posamičnih živil na izraznost genov), kar omejuje uporabno vrednost podanih informacij in priporočil.

Za optimalno delovanje vašega organizma bi morali vso hrano izbirati skladno z vašo gensko zasnovo in trenutnim stanjem organizma (se pravi, upoštevati svoj nutrigenomični profil®, trenutno zdravje in počutje), in jo nato pripraviti in zaužiti tako, da jo telo kar najlažje prebavi ter kar se da učinkovito asimilira in uporabi vse, kar je v njej koristnega, brez nepotrebnih obremenitev in problematičnih reakcij organizma.

Samo prehrana, ki upošteva specifične lastnosti in zmogljivosti vašega organizma in hkrati podpira, potrjuje in krepi izraznost vaših genov v smislu vaših prizadevanj, zlasti kar zadeva zdravje, dobro počutje, telesno težo in izbran življenjski slog, je za vas zdrava prehrana.

V okviru tega pa seveda vedno dajemo prednost ekološko pridelani, sezonski hrani, po možnosti lokalnega izvora.

Kadar boste torej v medijih naleteli na neko novo shujševalno dieto, vadbo, dopolnilo k prehrani, način razstrupljanja, tehniko sproščanja, metodo obvladovanje stresa, ki obljublja uspeh kar vsem povprek, bodite skeptični. Prisluhnite svojemu nutrigenomičnemu profilu®. Začnite ceniti svojo individualnost.


Nazaj na vrh

Sorodne objave

SELEKTIVNA SLEPOTA: Narod si bo pisal sodbo sam… človek pa tudi

Nutrigenomika Info Blog – (na)tašin komentar


Datum zadnje spremembe: 31-03-2014