Pogosto zastavljena vprašanja
v zvezi z nutrigenomiko, epigenetiko, prehrano po krvnih skupinah in drugimi tematikami na www.nutrigenomika.info

Odgovarja avtorica nutrigenomičnega profila® in spletne strani www.nutrigenomika.info, svetovalka za individualizirano prehrano z BTD/GTD certifikacijo Nataša Klarič, MIfHI

Ali lahko prehrana in življenje skladno z nutrigenomičnim profilom® izboljša spolno potenco oz. zadovoljstvo na spolnem področju? Opažam namreč, da v sedanjem divjem času po nekaterih statistikah že več kot polovici moške populacije opeša spolna moč (erekcija) po 40. letu, za ženske pa je postalo povsem normalno, da so kronično utrujene in odklanjajo spolne odnose (vsaj s svojimi zakonskimi partnerji).

Ali obstaja kakšna primerjava med nutrigenomičnim profilom® in drugimi dietami? Kako učinkovito je hujšanje s pomočjo nutrigenomičnega profila®?

Nekje sem zasledila, da se s prehranjevanjem po krvnih skupinah da shujšati v točno določene dele telesa. Ali ta trditev zares drži? Kaj pa odprava nadležnega celulita?

Zanima me, kako je s prehrano po krvnih skupinah, če ima človek težave s ščitnico (hipotiroza po vnetju)?

Zanima me, ali bi mi lahko priporočili trening za pridobivanje mišične mase, ki bi ga opravljal doma? (Vaje naj bodo primerne za doma.)

Imam različne težave (astma, alergija, kronični cistitis, kronični sinuzitis, glivične infekcije, bolezni ščitnice in druge hormonske težave,...) in bi se rada zglasila pri vas za osebno svetovanje. Zaradi omenjenih težav se tudi homeopatsko zdravim pri zdravniku homeopatu. Zanima me, kako poteka vaša terapija, koliko stanejo posveti pri vas in koliko je uspešna vaša terapija v mojem primeru.

Zanima me hujšanje s prehrano po krvnih skupinah. Ali imate pripravljeno tudi kako dieto za prehranjevanje po dnevih?

Rada bi se prehranjevala po krvnih skupinah. Kje lahko kupim knjigo 4 načini prehrane za 4 krvne skupine, ki jo je napisal Dr. Peter J. D'Adamo in knjigo za alergije z naslovom Allergies – Fight It With BTD (Alergije in prehrana po krvnih skupinah - ali že obstaja slovenski prevod?

Kje lahko naročim test za ugotavljanje krvne skupine in statusa sekretor/nesekretor?

Kaj menite o kokosovi maščobi, ki naj bi bila priporočljiva v primeru kandidaze (okužbe z glivico Candida)?

Prehranjujem se po krvnih skupinah. Katera dopolnila k prehrani potrebujem?


Vprašanje: Ali lahko prehrana in življenje skladno z nutrigenomičnim profilom® izboljša spolno potenco oz. zadovoljstvo na spolnem področju? Opažam namreč, da v sedanjem divjem času po nekaterih statistikah že več kot polovici moške populacije opeša spolna moč (erekcija) po 40. letu, za ženske pa je postalo povsem normalno, da so kronično utrujene in odklanjajo spolne odnose (vsaj s svojimi zakonskimi partnerji).

Odgovor: res je - težko je funkcionirati na spolnem področju potem, ko človek pokuri svoje prirojene energetske zaloge (tja do 40. leta), in nato do smrti vso preostalo energijo sproti porablja za prebavljanje neprebavljive hrane (kar 80% vse energije gre lahko samo v ta namen!), imobilizacijo in izločanje strupenih kemikalij, težkih kovin in drugih xenobiotikov, popravljanje škode, ki jo dela smrtonosno sevanje mobilnih telefonov, brezžičnega interneta in radioaktivnih delcev iz Fukušime, Černobila in neštetih jedrskih poskusov, ter za vzdrževanje zastarelih čustvenih in miselnih vzorcev ter življenjskega sloga, ki ni v skladu niti z njegovo naravo niti z njegovim poslanstvom. posledica? telo propada, zdravje peša, ženske postanejo utrujene, moški ga pa ne spravijo več pokonci. in to ne samo od pomanjkanja fizične energije, ampak predvsem od nesmisla, ki ga živijo! ni je večje utrujenosti (in s tem nezainteresiranosti za seks) od tiste, ki nastane zaradi nesmisla nekega početja. in če imate partnerja oz. partnerko, s komer skupaj živita nek neustvarjalni nesmisel, ki je iz dneva v dan večji, in kjer je luč na koncu tunela vedno bolj podobna smrti, potem je jasno, da interesa za seks (ki je v bistvu živalski izraz ustvarjalne energije) ni in ga ne more biti.
ali lahko življenje skladno z nutrigenomičnim profilom® kaj pomaga? da in ne. po eni strani lahko pomaga, saj v primeravi s prej nastane orjaški prihranek fizične energije. po drugi strani pa večina ljudi to presežno energijo porabi za to, da lahko še naprej živijo po starem - se pravi, neustvarjalno in nesmiselno. in tako spet ni zaželenega rezultata - ne pri seksu ne pri osebnem zadovoljstvu.
z življenjem skladno z nutrigenomičnim profilom® organizem očistite in razbremenite, s čimer dobite presežke energije, ki bi jih morali porabiti za to, da se uskladite s svojo vestjo, kar neredko tudi zahteva, da svojo miselnost in življenje temeljito spremenite - in po potrebi zamenjate tudi partnerja oz. partnerko, če vas le-ta ne podpira v vaših prizadevanjih po ustvarjalnem življenju in samouresničitvi. najverjetneje vas partner oz. partnerka ne podpira zato, ker ali za vas ni pravi partner - in bi, če bi vas v teh prizadevanjih podpiral, zanikal/zanikala svojo potrebo po lastnem ustvarjalnem življenju in samouresničitvi - ali pa vas ne podpira zato, ker je človca (robot) ali celo psihopat. v nobenem primeru ne vidim, zakaj bi hoteli s takim bitjem sobivati ali seksati še naprej.
živimo v parazitsko-psihopatskem svetu, v katerem je linija najmanjšega odpora in maksimalne (spolne) privlačnosti tista, ki vas vedno pripelje v stanja trpljenja, nezadovoljstva, frustracije, krivde, strahu, bolečine, zamere, potrtosti in drugih nizkofrekvenčnih čustev, iz katerih se je zelo težko izkopati. vaš nutrigenomični profil® je orodje, ki vam omogoča, da lahko stopite na vašo osebno, samo vam lastno pot - pot do vaše samouresničitve, do izpolnitve vašega poslanstva. ob tem pa vam mora biti jasno, da bo za "omleto" treba "razbiti nekaj jajc", pri čemer recept za omleto sam po sebi še ne predstavlja nobene garancije, da bo ta omleta tudi okusna in dobra (in ne na primer zažgana ali neslana ali kako drugače neužitna), ker te omlete nihče ne more speči namesto vas.
nadalje se morate zavedati, da še tako ozaveščen človek ne more računati na to, da se mu bodo na vsakem koraku in v vsakem trenutku kar ponujali vsestransko kompatibilni partnerji za suvereno, svobodno, so-ustvarjalno življenje, pri katerem se bodo presežki ustvarjalne energije, ki jih tako življenje generira, prelivali v zdrav in v vseh pogledih sproščujoč, prijeten in neobremenjujoč seks brez nezaželenih stranskih učinkov. tega v parazitsko-psihopatskem modelu pač ni, kajti parazitu so čustva, ki bi jih človek sproščal v takem življenju, ne samo neužitna, ampak naravnost za bruhat. in ker parazit človeka/človeštvo smatra za svojo last in molzno kravo za proizvodnjo svoje hrane (nizkofrekvenčnih čustev), je povsem jasno, da bo naredil vse, da tega ne boste živeli ne vi ne jaz ne nihče. ampak človek vseeno vsaj poskusi - in si do smrti prizadeva za to. v nasprotnem primeru ni človek, ampak človca (robot v službi parazita). in če se izkaže, da je vaša (nezainteresirana) partnerka ali vaš (impotentni) partner človca, potem jo/ga mirne duše pošljite k vragu (parazitu), vi pa odkorakajte nebesom naproti.
tudi, če teh nebes nikoli ne najdete - vsaj poskusili ste. in pot utegne biti vsaj na trenutke precej zabavna in poučna, tu in tam pa se lahko pojavi celo kakšen resnično zanimiv spolni partner... in če imate srečo, še veliko, veliko več kot to. vaš nutrigenomični profil® je samo prvi - a ključni - korak v tej smeri.

Vprašanje: Ali obstaja kakšna primerjava med nutrigenomičnim profilom® in drugimi dietami? Kako učinkovito je hujšanje s pomočjo nutrigenomičnega profila®?

Odgovor: Primerjavo med nutrigenomičnim profilom® in nekaterimi bolj znanimi dietami in pristopi k prehranjevanju najdete tukaj. Ker je nutrigenomični profil® sinteza splošnih in specifičnih priporočil za optimalno telesno težo, zdravje in dobro počutje, združuje in sinergistično nadgrajuje pozitivne elemente vseh avtorici znanih pristopov k prehrani in življenjskem slogu. Pri tem vedno znova izhajamo iz posameznika in njegove specifike. Splošna priporočila alopatske in alternativne medicine ter poudarek posamičnih diet in pristopov k prehrani na uživanju specifičnih prehranskih skupin, kot na primer uživanje hrane z veliko vsebnostjo vitmainov, mineralov, antioksidantov in drugih hranil, so zgolj posploševanja za množice in v marsikaterem primeru ne dajejo pričakovanega uspeha. V nasprotju s tem se nutrigenomični profil® osredotoča na specifična, posameznikovemu genskemu ustroju prilagojena priporočila, ki so neprimerno bolj natančna in zato dajejo veliko boljše rezultate.

Pri tem je vsekakor pomembno upoštevati, da ima poleg prehrane tudi življenjski slog oz. stres, fizična aktivnost, vplivi iz okolja in vaša mislena naravnanost velik vpliv na delovanje vašega organizma. Edini dolgoročno smiseln pristop za obvladovanje posameznikovih genov v smislu doseganja vaših ciljev na področju telesne teže, oblike telesa, zdravja in dobrega počutja je torej holističen, sicer se človeku kaj hitro zgodi, da z repom sproti podira vse, kar si prizadeva zgraditi z rokami.


Vprašanje: Nekje sem zasledila, da se s prehranjevanjem po krvnih skupinah da shujšati v točno določene dele telesa. Ali ta trditev zares drži? Kaj pa odprava nadležnega celulita?

Odgovor: Ne, trditev ne drži. S prehrano po krvnih skupinah to ni mogoče. Je pa to mogoče doseči s prilagoditvijo prehrane, vadbe in življenjskega sloga vašemu nutrigenomičnemu profilu®, kot smo ga razvili pri Nutrigenomika Info Team. Odprava celulita je veliko bolj zahtevna zadeva in zahteva dodatne ukrepe, odvisno od posameznika. Pri tem za 14-dnevno obdobje intenzivnega odpravljanja celulita dodatno prilagodimo tudi program prehrane kot nadgradnjo posameznikovega nutrigenomičnega profila®. To je smiselno narediti šele po nekajmesečnem prehranjevanju po nutrigenomičnem profilu®.


Vprašanje: Zanima me, kako je s prehrano po krvnih skupinah, če ima človek težave s ščitnico (hipotiroza po vnetju)?

Odgovor: Nutrigenomika Info Team se ukvarja s posamezniku prilagojeno prehrano, in ne z dietami ali pristopi, ki bi se jih človek držal kar na pamet po neki knjigi (n.pr. 4 načini prehrane za 4 krvne skupine) ali tabeli živil, ki kroži po internetu. Vedno izdelamo kar se da celovit nutrigenomični profil® (ki tudi v svoji najbolj osnovni različici zajema veliko več informacij, kot zgolj seznam hrane za vašo krvno skupino), ter naša priporočila na svetovanju ustrezno prilagodimo tudi glede na trentuno stanje organizma, podane diagnoze in priporočila lečečega zdravnika (v vašem primeru n.pr. hipotiroza po vnetju).


Vprašanje: Zanima me, ali bi mi lahko priporočili trening za pridobivanje mišične mase, ki bi ga opravljal doma? (Vaje naj bodo primerne za doma.)

Odgovor: Kar zadeva pridobivanje mišične mase in fizično kondicijo nasploh, se morate zavedati, da je ključ do uspeha v hrani, ki prispeva kar 80% rezultata.

Seveda pa brez ustrezne vadbe tudi ne gre.

Treba je torej najprej poskrbeti za pravilno prehrano in to nadgraditi s programom vadbe, ki bo pri vašem specifičnem fiziološkem ustroju in konstituciji prinesel zaželeni rezultat. Če želite vaje delati doma, si boste v ta namen morali priskrbeti tudi ustrezne rekvizite (blazina, uteži...), skladno z zahtevami programa.

Več informacij najdete na naši spletni strani:

Nutrigenomični profil® kot sinteza splošnih in specifičnih priporočil za optimalno telesno težo, zdravje in dobro počutje

Fitness: pridobivanje mišične mase, oblikovanje telesa, hujšanje

Hrana za mišice: dopolnila k prehrani za boljše rezultate

Site Map - Več informacij

Za dodatna pojasnila nam pišite ali nas pokličite.


Vprašanje: Imam različne težave (astma, alergija, kronični cistitis, kronični sinuzitis, glivične infekcije, bolezni ščitnice in druge hormonske težave,...) in bi se rada zglasila pri vas za osebno svetovanje. Zaradi omenjenih težav se tudi homeopatsko zdravim pri zdravniku homeopatu. Zanima me, kako poteka vaša terapija, koliko stanejo posveti pri vas in koliko je uspešna vaša terapija v mojem primeru.

Odgovor: Kakor pišete, je pri vas prišlo do cele vrste motenj v delovanju organizma, ki so sčasoma prešle v sistemske težave, tako da človek kar ne ve, česa naj se najprej loti in kako. Ni več jasno, katere težave so fizičnega in katere psihičnega izvora, vse je povezano in spominja na zamotan klobčič več vrst volne: ne glede na to, katero nitko skušate razvozlati, vlečete s sabo celoten klobčič.

Naše izhodišče je, da vašega organizma ne pozdravijo niti zdravniki niti zdravilci niti zdravila niti zelišča niti hrana niti nobena stvar izven vas, ampak vedno in izključno samo vaš imunski sistem. To pomeni, da je treba najti način, kako:

1. Razbremeniti vaš imunski sistem oz. ga nehati obremenjevati z za vas neustrezno hrano, pijačo, načinom življenja itd., ki za vaš organizem predstavljajo obremenitev; in

2. Okrepiti vaš imunski sistem s hrano, pijačo, dopolnili k prehrani, vadbo, načinom življenja in drugimi ukrepi, ki uravnovešajo vaš organizem in mu hkrati daje vse potrebno za zdravo delovanje v tisti obliki in tistih količinah, ki jih vaše telo lahko sprejme, prebavi in presnovi z najboljšim možnim izkoristkom.

Ker je krvna skupina tista, ki v prvi vrsti določa, kako deluje vaš imunski sistem, je seveda krvna skupina tista, ki v naših programih predstavlja osnovo za izbiro hrane, pijače, dopolnil k prehrani, vadbe in tako naprej. Vendar pa poleg krvne skupine obstajajo tudi drugi faktorji, ki jih je prav tako treba upoštevati, če naj organizem deluje optimalno. Tu gre predvsem za delovanje žlez z notranim izločanjem (za uravnovešanje hormonskega sistema), ter prirojene predispozicije za določene bolezni, kot so razvidne iz določenih biometričnih karakteristik (z deaktivacijo ustreznih genov lahko n.pr. vplivate na razvoj nekaterih bolezni, za katere imate določeno genetsko predispozicijo).

Uspešnost: v vsakem primeru se morate zavedati, da boste v primeru doslednega, predvsem pa vztrajnega upoštevanja naših priporočil vsekakor lahko dosegli bistveno izboljšanje, vendar utregne trajati. (Kar tako na pamet pričakujem najhitrejši, skoraj takojšnji odziv na področju sinuzitisa, astme, alergij in glivičnih infekcij.) Razumeti morate, da pri naših programih ne gre za spremembe, ki bi jih uvajali začasno, ampak za način prehrane in življenja, ki je naraven za vaš specifični tip organizma in vam zato prinaša optimalno zdravje in dobro počutje. Če priporočil ne izvajate dosledno ali če se vrnete na stara pota, se pridobljeno ravnovesje slej ko prej ponovno poruši. Homeopatija je sicer krasna stvar, vendar njeni učinki niso trajni. Prav zato potrebujete trajnostne strategije, ki vam bodo omogočale ne samo vzpostavljanje, ampak tudi trajno ohranjanje zdravja in dobrega počutja, ki je posledica uravnovešenega delovanja organizma.

Svetovanje izvajamo na več ravneh - kar je na eni strani odvisno od tega, kakšne težave imate, na drugi pa od vaših ciljev in cene, ki ste jo pripravljeni plačati.

Na Site Map - Več informacij in na blogu (na)tašin komentar najdete tudi druge uporabne informacije in podatke v zvezi s pozitivnimi učinki pravilne, t.j. posamezniku prilagojene prehrane, prehranskih dopolnil, vadbe in metod za obvladovanje stresa.

Organiziramo tudi predavanja in delavnice.

Za nadaljnje informacije nam pišite ali nas pokličite.


Vprašanje: Zanima me hujšanje s prehrano po krvnih skupinah. Ali imate pripravljeno tudi kako dieto za prehranjevanje po dnevih?

Odgovor: Kakor ste verjetno že razbrali na naši spletni strani, za resnično učinkovite in trajne rezultate v zvezi z optimizacijo telesne teže priporočamo prehrano skladno s posameznikovim nutrigenomičnim profilom®, katerega zelo pomemben element in dejavnik je tudi krvna skupina. V bistvu program hujšanja pri nas kot tak ne obstaja, saj je hujšanje avtomatični stranski učinek prehrane, ki je pravilna in ustrezna za vaš tip organizma, in katere rezultat je zdravje, dobro počutje ter optimizacija telesne teže in oblike. Idealna telesna teža je kombinacija faktorjev, pri katerih pa prehrana predstavlja res zelo velik odstotek (približno 80 %). Čeprav morda jeste in se rekreirate skladno z vašo krvno skupino, pa je mogoče, da vas sabotira kaj drugega - na primer gen, ki skrbi za to, da vaše telo shrani vsako zaužito kalorijo, in ki se še okrepi, kadar znižate število zaužitih kalorij. Tudi za to obstajajo rešitve, in te rešitve so vsekakor vključene v nutrigenomični profil®, ki v osnovi temelji na krvni skupini, telesni konstituciji in statusu sekretor/nesekretor. Za začetek vam predlagam, da si na naši spletni strani na Site map preberete predvsem naslednje članke: - Vse članke v rubriki Krvna skupina - temelj individualizirane prehrane, Raztresite se (prvi, drugi in tretji del), Fitness - Hrana za mišice. Nadalje si preberite objave na Nutrigenomika Info Blog – (na)tašin komentar. Program prehrane, ki ga pripravimo na podlagi posameznikovega nutrigenomičnega profila®, vsekakor vključuje seznam hrane, količine in porcije, pogostnost uživanja posamičnih vrst živil ter kaj jesti za zajtrk, kaj za kosilo in kaj za večerjo (vzorec jedilnika), vendar ne za vsak dan posebej, saj gre za princip in način življenja, ki ga morate sprejeti, če želite doseči zastavljene cilje, ne pa za 14-dnevno dieto, po kateri se vrnete na stara pota. Sama sem se več kot dvajset let včasih bolj, včasih manj uspešno borila s kilogrami, odkar pa jem tako, kot ustreza mojemu organizmu (dobrih sedem let), nimam s tem niti najmanjših težav več: sem zdrava, imam idealno težo in obliko telesa, odlično kondicijo, veliko energije, in predvsem nikoli ne hujšam, se postim ali se kakorkoli mučim z dietami. Kar zadeva prehrano po dnevih, lahko sekundarno vsekakor vključite tudi princip prehrane po luninih znakih (poudarek na beljakovinah in plodovih, ogljikovih hidratih in listnati zelenjavi, maščobah in cvetni zelenjavi ter mineralih, koreninarjih in gomoljih glede na znak, v katerem se trenutno nahaja luna, skladno s seznamom živil in drugimi priporočili za vaš nutrigenomični profil®). Če se želite podrobneje seznaniti z načeli individualizirane prehrane oz. prehrane po krvnih skupinah, vam predlagam, da se udeležujete naših predavanj in delavnic, kjer je govora tudi o tem, zakaj je priporočljivo, da se vsak človek prehranjuje skladno s specifičnimi potrebami svojega organizma, in zakaj prehrana po istem kopitu za vse ali ob upoštevanju zgolj enega faktorja večinoma ne daje zaželenih rezultatov. Za izdelavo nutrigenomičnega profila® in ustrezen program prehrane nam pišite ali nas pokličite.


Vprašanje: Rada bi se prehranjevala po krvnih skupinah. Kje lahko kupim knjigo 4 načini prehrane za 4 krvne skupine, ki jo je napisal Dr. Peter J. D'Adamo in knjigo za alergije z naslovom Allergies – Fight It With BTD (Alergije in prehrana po krvnih skupinah - ali že obstaja slovenski prevod?

Odgovor: Pri prehrani po krvnih skupinah je zelo pomembno, da veste, ali ste sekretor ali nesekretor, ker se priporočila bistveno razlikujejo. Knjigo 4 načini prehrane za 4 krvne skupine, ki jo je napisal Dr D'Adamo, vam iz tega razloga odsvetujemo, saj ne upošteva razlik med sekretorji in nesekretorji, ki so obdelane v njegovi naslednji knjigi, Live Right 4 Your Type (obe knjigi sta prevedeni v slovenščino; prodaja spletna knjigarna Cangura). Nutrigenomika Info Team priporoča izdelavo celovitega nutrigenomičnega profila®, ki poleg krvne skupine upošteva tudi druge faktorje, ki imajo bistven vpliv na količine in sorazmerja beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob za vaš organizem, medtem ko krvna skupina in sekretor status opredeljujeta predvsem za vas (ne)ustrezne vire teh beljakovin, ogljikovih hidratov in maščob. Zdi se, da metabolizem deluje neodvisno od krvne skupine, zato je to komponento (presnovo) bistveno vključiti v priporočila glede prehrane, telesne aktivnosti in obvladovanje stresa. Vsekakor pa sta krvna skupina in sekretor status osnova za izbor ustreznih živil. Mnogi ljudje zaradi dolgoletnega neustreznega načina prehrane razvijejo inteolerance, preobčutljivosti ali celo alergije na hrano, ki lahko postanejo zelo problematične in se jih ne da pozdraviti kar tako. Zato je (poleg prehranjevanja skladno z vašim nutrigenomičnim profilom®) zelo priporočljivo testiranje (in morebitno zdravljenje) z bioresonanco (gl. seznam priporočenih ponudnikov tovrstnih storitev). Z bioresonanco je mogoče zelo uspešno zdraviti vse alergije, ne le alergije na hrano; po naših izkušnjah je prehranjevanje skladno z vašim nutrigenomičnim profilom® (katerega osnova je krvna skupina in sekretor status) že samo po sebi velikokrat dovolj, da alergijski simptomi skoraj v celoti, če ne kar popolnoma, izginejo. Za konkretne informacije glede nabave knjig in izobraževalnih materialov je najbolje, da nas pokličete.. Knjiga Allergies ni prevedena v slovenščino, lahko pa jo naročite v angleščini. Za celoten seznam njegovih knjig v angleščini kliknite tukaj.


Vprašanje: Kje lahko naročim test za ugotavljanje krvne skupine in statusa sekretor/nesekretor?

Odgovor: Za konkretne informacije glede testa za ugotavljanje krvne skupine, statusa sekretor/nesekretor in drugih diagnostičnih testov, knjig, izobraževalnih materialov, dopolnil k prehrani in izdelave nutrigenomičnega profila® je najbolje, da nas pokličete.


Vprašanje: Kaj menite o kokosovi maščobi, ki naj bi bila priporočljiva v primeru kandidaze (okužbe z glivico Candida)?

Odgovor: Kokosovo olje oz. maščoba je sicer lahko koristna za nekatere nutrigenomične profile® in stanja organizma (n.pr. pri težavah z žolčnikom ali operativno odstranjenem žolčniku), za druge pa škodljiva. Nadalje je kokos znan alergen, zato se uživanje kar na pamet izrazito odsvetuje. Priporočamo, da ustreznost in količine posamičnih izdelkov iz kokosa (prodajnih artiklov) redno preverjate z bioresonanco. Podobno velja za preparate na osnovi sirotke, ki se priporočajo v primeru kandidaze: nikakor niso priporočljivi za vse. Kar zadeva sezname ustreznosti živil, jih izdelujemo izključno za posameznika v okviru določanja posameznikovega nutrigenomičnega profila®, in niso za javno objavo. Nekatere strategije za obvladovanje specifičnih stanj in podatke o živilih objavljamo na spletni strani; za obvestila o najnovejših objavah predlagamo, da se naročite na naše brezplačno e-glasilo Nutrigenomika Info.


Vprašanje: Prehranjujem se po krvnih skupinah. Katera dopolnila k prehrani potrebujem?

Odgovor: Nutrigenomika Info Team priporoča izdelavo celovitega nutrigenomičnega profila®, saj dopolnil k prehrani ne gre jemati kar na pamet. Preden karkoli svetujemo ali odsvetujemo, potrebujemo celotno sliko človeka, se pravi, poznati moramo tako posameznikov nutrigenomični profil® kakor tudi trenutno stanje ogranizma. Vsa dopolnila k prehrani niso niti primerna niti koristna za vas; nekatera so lahko za vas celo zelo škodljiva. Poleg tega se nekatera prehranska dopolnila tudi medsebojno izključujejo ali morda vplivajo na zdravila, preparate in zelišča, ki jih morebiti jemljete. Uporabne informacije glede posamičnih dopolnil k prehrani najdete v objavah na Site Map (vse objave).


Imate vprašanje za Nutrigenomika Info Team?

Za vse informacije v zvezi z našimi storitvami na področju nutrigenomike in razvojem strategij za višjo kakovost življenja smo vam na voljo preko elektronske pošte ali GSM


Že prejemate e-glasilo Nutrigenomika Info?

Obvestila o novih objavah o uporabnih informacijah in strategijah na področju posamezniku prilagojene prehrane in življenjskega sloga za vas v

e-glasilu Nutrigenomika Info

Nazaj na vrh

Datum zadnje spremembe: 28-07-2013